fallback

Enel ще строи вятърни електроцентрали във Франция

В България компанията е мажоритарен собственик на ТЕЦ „Марица Изток 3“ и е кандидат за стратегически партньор в проекта за построяването на АЕЦ „Белене“

16:16 | 12.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Италианската енергийна компания Enel финализира покупката на 4 проекта за построяване на вятърни централи с обща мощност 58 MW във Франция, съобщиха от фирмата. Сделката е извършена чрез френската дъщерна компания на групата - Enel Erelis.
 
Централите трябва да бъдат завършени до 2009 г.
 
От компанията припомнят, че през юли 2006 г. Enel закупи Erelis и навлезе на френския пазар за вятърна енергия. Това придобиване е част от стратегията на групата за глобално развитие в областта на производството на електроенергия от възобновяеми източници. Проектите на Enel Erelis са за около 500 MW.
Развитието на Enel Erelis спомага за заздравяването на позицията на Enel в сектора на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) за производство на електроенергия и е част от плана на групата за опазване на околната среда, който възлиза общо на 4 млрд. евро и трябва да бъде реализиран до 2011 г.
В България компанията е мажоритарен собственик на ТЕЦ „Марица Изток 3“ и е кандидат за стратегически партньор в проекта за построяването на АЕЦ „Белене“.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:47 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още