fallback

Появяват се нови конкуренти на Мърдок за Dow Jones

Сред тях е и собственикът на вестниците Philadelphia Inquirer и Daily News

13:29 | 08.06.07 г.

Интернет компания и група от Wall Street са в списъка на потенциалните конкуренти на News Corp. за придобиването на издателя на Wall Street Journal - Dow Jones & Co. Inc., съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация от съветник на синдиката на служителите в Dow Jones.
Кристофър Макин, който помага на синдиката да намери алтернативни предложения, е отказал да назове новите кандидати, които са се свързали с него.
Това се случва почти веднага след като шефът на компанията, която притежава най-големите ежедневници във Филаделфия, заяви, че би направил контраоферта на предложението на News Corp. и нейния изпълнителен директор Рупърт Мърдок.
Главният изпълнителен директор на Philadelphia Media Holdings Брайън Тиърни намекна, че е склонен да плати поне колкото Мърдок предлага (5 млрд. долара).
„Това е една от най-добрите журналистически компании. Не мислим, че News Corp. надценява стойността й“, коментира Тиърни. Той разкрил още, че е склонен да участва с партньори, но не уточнил кои.
Миналата година ръководената от Тиърни група купи вестниците Philadelphia Inquirer и Daily News от McClatchy Co. Тогава Тиърни съкрати 68 репортери, или 17 на сто от редакцията на Inquirer, с цел да подобри финансовите показатели на компанията.
Независимата асоциация на работещите в издателския бизнес (IAPE) се е свързала с 10 инвеститора, за да наддават за Dow Jones, но не и с Тиърни, казва президентът на синдиката Стивън Йънт. „Търся инвеститори, които биха запазили независимостта и цялостта на WSJ“, коментира той.
По-рано синдикатът, който представлява 2 000 служители на Dow Jones, се свърза и с милиардерите Уорън Бъфет и Рон Бъркъл.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:34 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още