fallback

Щатският пазар продължи низходящото си движение

16:56 | 07.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

В сряда пазарът в САЩ продължи низходящото си движение от вторник след обявяването на данните за разходите за работна сила, които излязоха по-високи от очакваните и отбелязаха ръст от 1,8%. Това нарастване доведе до продължаване на притесненията за повишение на инфлацията, която би възпряла ФЕД да понижи лихвения процент.

Производителността на труда, която трябваше да противодейства на покачващите се разходи за работна заплата и произтичащия от това инфлационен натиск, бе оповестена от министерството на труда на САЩ и се оказа по-ниска от очакванията.

Напрежение върху пазара на акции оказа и покачващата се доходност на 10-годишните облигации, които предлагат по-малко рискова алтернатива за инвестиране от акциите. Wall Street ще продължи да наблюдава пазара на облигации, където доходността достигна 5% - ниво, непостигнато от август 2006 година. Ако тази доходност продължи да нараства, има голяма възможност за релокация на капиталите от пазара на акции към пазара на дълг, което неминуемо ще се отрази в корекция на пазара.

Последните новини за корпоративни сливания и поглъщания се фокусираха върху решението на акционерите на ресторантьорската верига Outback Steakhouse да се разделят с техните акции срещу 3,2 млрд. долара, които бяха предложени от група частни инвеститори.

Междувременно два хедж-фонда, които притежават дялове от TD Ameritrade Holding Corp., притискат инвестиционния посредник за търговия през интернет да се съгласи да се слее с една от двете брокерски компании E-Trade Financial Corp. или Charles Schwab Corp. Акциите на Ameritrade скочиха с 80 цента, или 4%, до 20,75 долара.

Водач на"мечките" бе Panera Bread Co., която падна с 8,30 долара, или 14%, до 50 долара, след като веригата ресторанти намали прогнозите си за печалбата и продажбите.

Погледнато на секторно равнище в сряда не се забелязваше сектор, който да се търгува на положителна територия, което говори за масовите разпродажби от пазарните участници. Най-губещите сектори бяха тези на суровините и транспорта, а най-умерен бе спадът в сектора на високите технологии.

Технически анализ

Dow Jones

Dow продължи спада си от предходния ден и проби непосредствената съпротива на нивото от 13 555. Следващите нива, които могат да попречат на по-нататъшното пропадане на котировките, са нивата около 13 420 и 13 270. В обратна посока съпротива може да окажат нивата около рекордното ниво от 13686 и последващите нива 13 847 и 13945.

Подкрепа

13 420

13 270

13037

Съпротива

13 686

13 847

13 945

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:09 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още