fallback

Спряха залозите за смъртта на Хари Потър заради изтекла информация

В случай че Хари Потър умре в седмата книга, заложната къща William Hill ще трябва да изплати 17 хил. паунда

10:20 | 07.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Британската заложна къща William Hill взе решение да не приема повече залози относно евентуалната смърт на Хари Потър в седмия, последен том от поредицата, който ще бъде пуснат през юли, съобщи АФП.

"Явно е изтекла информация за самоличността на героя, който е убит, защото има много голям брой хора, които искат да направят залог и 99% от тях искат да заложат върху един и същ герой", е отбелязал Греъм Шарп, говорител на заложната къща, без обаче да уточни за кой герой става дума.

Залозите, които вече са направени обаче, ще бъдат признати. Така, в случай че Хари Потър умре в седмата книга, William Hill ще трябва да изплати 17 хил. паунда (38 хил. долара).

През юни 2006 г. авторката на книгата - британската писателка Дж. К. Роулинг, обяви, че двама от героите ще загинат в последния том, чиято последна глава тя е написала още през 1990 г.

Манията по книгата е толкова голяма, че се очаква екземпляр от първия том - "Хари Потър и философският камък", да достигне изключително висока цена на предстоящ търг в Лондон.

Според аукционера Bonhams книгата ще бъда закупена за между 5 000 и 10 000 паунда. Търгът ще се проведе на 26 юни.

Първото издание, излязло през 1997 г., е било отпечатано в много малък тираж - между 500 и 1 000 екземпляра, според Bonhams, тъй като издателските къщи по принцип отпечатват малък брой от новите книги, а в случай на успех ги преиздават.

Поредицата за Хари Потър е преведена на 64 езика, сред които и латински, а от шестте излезли досега томове са продадени 325 млн. броя, по данни на издателя.

Заснетите досега филми по първите четири книги са донесли на студиото Warner над 3,5 млрд. долара приходи в световен мащаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:15 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още