fallback

Deutsche Telekom и Ryanair във фокуса на инвеститорския интерес днес

Интерес ще представляват също книжата на Beiersdorf, Natixis и Sol Melia

09:31 | 05.06.07 г.

Вчера Dow Jones Stoxx 600 се понижи с 0,3 на сто до 399 пункта. С толкова се понижи и индексът Dow Jones Stoxx 50, като в края на търговския ден беше на ниво от 3 961. Бенчмаркът за 13-те страни, използващи еврото - Euro Stoxx 50, загуби 0,4 на сто до 4 537,81 пункта.

Споменатите по-долу компании имат потенциал за по-големи ценови движения днес поради характера на новините, свързани с тях:

Beiersdorf AG (BEI GY): Немската компания ще премести производството си от Италия в Испания, Германия и Полша, за да намали разходите си. Вчера акциите се понижиха с 10 цента, или 0,2 на сто, до 53,9 евро.

Deutsche Telekom AG (DTE GY): В разгара на ценова война, немската част на Vodafone Group Plc - Arcor AG, намали цените на телефонните и интернет услуги. Вчера книжата на Deutsche Telekom се търгуваха последно за 14,10 евро, или с 1,7 на сто по-ниско от цената на отваряне.

Grupa Lotos SA (LTS PW): Втората по големина петролна компания в Полша ще проведе пресконференция днес, на която ще се обсъди бъдещата стратегия на компанията. Акциите на Lotos загубиха 2,1 на сто вчера и последно се разменяха за 48,1 злоти.

Linde AG (LIN GY): Най-големият производител на индустриални газове в света ще проведе годишната си среща на акционерите днес. Вчера книжата на немския гигант се понижиха леко с 4 цента, или 0,1 на сто, до 83,23 евро.

Omega Pharma NV (OME BB): Най-големият доставчик на фармацевтични продукти в Белгия обяви, че чрез дъщерното си дружество Arseus ще купи италианската фармацевтична компания Polichimica за около 7 милиона евро. Книжата на белгийската компания се понижиха вчера с 24 евроцента, или 0,4 на сто, до 60,63 евро за акция.

Natixis (KN FP): Четвъртата по големина френска банка обяви, че ще продаде няколко офис сгради в центъра на Париж, като сделката ще реализира печалба от 220 млн. евро. Последно книжата на Natixis се търгуваха за 19,12 евро или с 1,44 на сто по-ниско спрямо миналата седмица.

Ryanair Holdings Plc (RYA ID): Най-големият нискотарифен превозвач в Европа ще обяви финансови резултати за последното тримесечие на фискалната си година. Акциите на компанията се сринаха от началото на 2007 г. поради високите разходи, по-активната конкуренция и ниския ръст на индустрията в последно време. Вчера обаче акцията затвори при ниво от 5,42 евро, което е с 1,9 на сто по-високо.

Sol Melia SA (SOL SM): Най-големият курортен оператор в света обяви, че ще проведе годишната среща с акционерите си в Мадрид днес. Вчера книжата на Sol Melia паднаха с 11 евроцента, или 0,6 на сто, до 17,77 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:39 | 24.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още