fallback

Собственикът на Кремиковци придоби мини за каменни въглища в Черна гора

Това е петата сделка на Global Steel на Балканите, като компанията вече притежава заводи в Сърбия, Косово, България и Босна

17:14 | 04.06.07 г.

Индийската Global Steel Holdings Ltd, собственик на Кремиковци АД, придоби мините за каменни въглища "Иванград" в Черна гора, съобщиха от пресцентъра на металургичния комбинат.
Мините за кафяви въглища "Иванград", които се намират близо до град Беране, на 140 км. североизточно от столицата Подгорица, разполагат с изчислен запас от 150 млн. тона въглища в каменовъгления си басейн. Освен това, разполагат със завод за пречистване и завод за сортиране, прикрепен към мината, който може да произведе съразмерени и пречистени въглища.
Global Steel планира да инвестира около 600 млн. долара в рехабилитацията на вече съществуващите мини и в развитието на 6 нови мини, както и в пречистващи съоръжения и увеличение на капацитета на 3 млн. тона въглища годишно.
Компанията предлага да построи и ТЕЦ с мощност 500 мегавата, в който да инвестира 500 млн. долара след рехабилитацията и повишаването на капацитета на мините.
Това е петото голямо начинание на компанията на Балканите след придобиванията на завод за огнеупори "Магнохром" в Сърбия, завод за поцинкована стомана Llamkos Steel в Косово, "Кремиковци" АД в България и Коксо-химическия завод в Босна.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:35 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още