fallback

И EMI подписа сделка с YouTube

Двете компании ще разработят съвместно начини за вмъкване на записи на артисти на EMI в собствените видеоклипове на потребителите на сайта

12:39 | 01.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

EMI подписа сделка с YouTube, която ще даде достъп на потребителите на сайта за споделяне на видеосъдържание до клипове на артисти на британския лейбъл, съобщи ВВС.

Това е поредната сделка за партньорство между YouTube, който е собственост на Google от октомври миналата година, и голяма медийна компания след споразуменията със CBS Corp. и ВВС.

Според условията на споразумението двете компании ще разработят съвместно начини за вмъкване на записи на артисти на EMI в собствените видеоклипове на потребителите на сайта.

Сделката идва след серия от дела, заведени от компании, които обвиняват YouTube, че позволява на потребителите си да използват незаконно творби, защитени с авторски права. Медийният гигант Viacom Media съди YouTube за 1 млрд. долара. Щатската група, която притежава MTV и Nickelodeon, твърди, че сайтът показва нелегално нейни шоута.

От EMI смятат, че сделката ще генерира приходи за лейбъла и неговите артисти и те ще бъдат компенсирани за работата си.

В средата на миналия месец EMI се съгласи да бъде закупена от частния инвестиционен фонд Terra Firma за 2,4 млрд. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:11 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още