fallback

Търсенето на служители чрез интернет в САЩ продължава да нараства

При 13 от общо 20 индустрии и при 7 от 23 категории, които Monster следи, е регистрирано увеличение в наемането на работна ръка през май

11:14 | 31.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Дейността по наемане на служители онлайн в САЩ се е увеличила за пети пореден месец през май, съобщи Ройтерс, позовавайки се на проучване на фирмата за набор на персонал онлайн Monster Worldwide.

Индексът Monster Employment е нараснал до 189 пункта през месеца от 186 през март и спрямо 167 преди година. Ръстът на годишна база обаче леко се забавя до 13 на сто спрямо 14% през април.

При по-малко индустрии и категории работа се наблюдава увеличение на онлайн търсенето на служители през май спрямо април.

При 13 от общо 20 индустрии и при 7 от 23 категории, които Monster следи, е регистрирано увеличение в наемането на работна ръка през месеца спрямо 16 индустрии и 19 категории през април.

Най-голям темп на растеж е отбелязан в категориите селско стопанство, лесовъдство, риболов и лов заради предстоящия натоварен летен сезон в тези сектори. Силно се представя и областта на здравеопазването, добавят от Monster.

В другата крайност е производственият сектор, докато онлайн търсенето на висококвалифицирани служители като ръководители и инженери е било умерено.

По региони търсенето на служители онлайн е нараснало в шест от девет региона, които Monster следи.

Индексът Monster Employment е месечен анализ, който се базира на преглед на над 1 500 сайта за кариери, уеб табла за обяви за работа и други интернет страници. Допустимите грешки са в границите от плюс/минус 1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:20 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още