fallback

British Airways влиза в консорциум за закупуването на Iberia

TPG и партньорите му вече са направили предварителна оферта на стойност 3,4 млрд. евро за Iberia, или 3,60 евро за акция

10:37 | 22.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Авиопревозвачът British Airways (BA) е решил да се присъедини към офертата за закупуване на испанската авиокомпания Iberia от страна на консорциум, воден от Texas Pacific Group (TPG), съобщи Ройтерс.

British Airways вече притежава 10 на сто от испанската компания. В консорциума влизат още испанските фондове Vista Capital, Inversiones Ibersuizas и Quercus Equity.

TPG и партньорите му вече са направили предварителна оферта на стойност 3,4 млрд. евро за Iberia, или 3,60 евро за акция.

От BA са уточнили, че няма гаранции, че ще бъде отправена официална оферта, както и че няма да отправят независимо предложение за испанския превозвач.

Испанските инвеститори ще държат поне 51 на сто от капитала на Iberia, според източници, запознати със сделката.

Акциите на Iberia са добавили 42 на сто от началото на тази година заради спекулации за придобиване, като по този начин пазарната капитализация на компанията достига 3,74 млрд. евро. Дестинациите на испанския превозвач до Латинска Америка го превръщат в привлекателна мишена за закупуване.

Към момента книжата на компанията отбелязват ръст от 5,74 на сто до 4,05 евро за брой на борсата в Щургарт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:41 | 25.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още