fallback

Texas Pacific и Goldman Sachs купуват оператора Alltel за 27,5 млрд. долара

Texas Pacific Group беше сред кандидатите за закупуването на БТК в консорциум с Warberg Pincus

12:08 | 21.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските инвестиционни фондове Texas Pacific Group и Goldman Sachs Capital Partners постигнаха споразумение за закупуването на Alltel - собственик и оператор на най-голямата мрежа за мобилна комуникация в страната, за 27,5 млрд. долара, съобщи АФП.  

Според условията на сливането Texas Pacific и Goldman Sachs Capital Partners ще придобият всички обикновени акции на Alltel за 71,50 долара всяка в брой.

Акциите на Alltel затвориха на ниво от 65,35 долара в петък. През последните месеци заради спекулации за придобиването книжата на компанията постоянно се покачват.

В сумата по сделката са включени и задължения на групата.

Транзакцията, която се очаква да приключи през четвъртото тримесечие на тази година или през първото на 2008 г., трябва да бъде одобрена от акционерите на Alltel и регулаторните органи.

Това е поредното придобиване на голяма щатска компания от частен инвестиционен фонд. Миналата седмица Chrysler Group, Bausch & Lomb и Alliance Data се съгласиха да бъдат закупени от такива фондове.

Texas Pacific Group беше кандидат за закупуването на Българска телекомуникационна компания в консорциум с Warberg Pincus, като надпреварата спечели AIG Global Investment Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:50 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още