fallback

Warburg Pincus купува Bausch&Lomb за 3,67 млрд. долара

Предложението е само с 5,7 на сто по-високо от цената на затваряне на акциите на Bausch&Lomb във вторник

17:54 | 16.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията за продукти за грижа за очите Bausch&Lomb Inc., която все още има проблеми заради изтеглянето от пазара на свои продукти, което отложи представянето на финансовите резултати, се е съгласила да бъде придобита от инвестиционния фонд Warburg Pincus за около 3,67 млрд. долара, съобщи Ройтерс.

Warburg Pincus ще придобие всички обикновени акции на Bausch&Lomb за 65 долара за ценна книга в брой. Фондът ще поеме и задължения на стойност около 830 млн. долара.

Акциите на Bausch&Lomb се търгуваха на ниво от 67,40 долара преди началото на сесията, което показва, че инвеститорите може би очакват по-висока оферта. Към момента акциите на компанията се търгуват на ниво от 66,20 долара.

Предложението е само с 5,7 на сто по-високо от цената на затваряне на акциите на Bausch&Lomb във вторник, които рязко поскъпват от няколко седмици вследствие на слухове, че може да са обект на изкупуване.

Ако стане непублична, Bausch ще може да насочи към решаване на проблемите си, без да е изложена на интереса на инвеститорите, смятат анализатори. Компанията изтегли миналата година от световния пазар популярния си разтвор за контактни лещи и продължава да изтегля някои продукти през тази година.

Според сделката Bausch&Lomb има право да преговаря при по-висока оферта в следващите 50 дни. Ако бъде сключена по-изгодна сделка в този период, Bausch&Lomb ще трябва да плати 40 млн. долара на Warburg Pincus за прекратяването на споразумението им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:03 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още