fallback

Societe Generale и Bulgari във фокуса на инвеститорския интерес днес

Президентът на Societe Generale съобщи днес, че компанията може да играе „важна“ роля в процеса на банковото консолидиране в Европа

09:39 | 15.05.07 г.

Широкият DJ Stoxx 600, включващ 600-те най-големи компании на Стария континент, се понижи с 0,2 на сто до 388,96 пункта по време на търговската сесия вчера.

Споменатите по-долу компании имат потенциал за по-големи ценови движения днес поради характера на новините, свързани с тях:

Alitalia SpA (AZA IM): Най-голямата самолетна компания в Италия ще обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2007 г. От финансовото министерство на страната съобщиха, че ще обявят кои от желаещите да закупят държавния превозвач ще имат право на достъп до отчетите на компанията.

Bulgari SpA (BUL IM): Третата по големина бижутерна компания в света ще обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2007 г. днес. Според консенсусната прогноза, печалбите на Bulgari са се повишили с 12 на сто до 20,3 млн. евро. Продажбите са отчели ръст от 7,9 на сто до 219,9 млн. евро. Вчера акциите на Bulgari се повишиха с 9,2 евроцента, или с 0,8 на сто, до 11,2 евро.

DaimlerChrysler AG (DCX GY): Немският автомобилен производител също ще обяви финансови резултати. Вчера бе сключена сделка за продажбата на губещото звено Chrysler на Cerebrus Capital Management LP. Акциите на Daimler се повишиха вчера с 1,09 евро, или с 1,8 на сто, до 61,70 евро за ценна книга.

Societe Generale SA (GLE FP): Президентът на втория по големина кредитор във Франция - Даниел Бутон, съобщи днес, че Societe Generale може да играе „важна“ роля в процеса на банковото консолидиране в Европа. Компанията не е в преговори за купуване на по-малки банки до момента, заяви Бутон. Вчера акциите на компанията паднаха с 3,2 евро, или с 2,1 на сто, до 152,50 евро за акция.

Thales SA (HO FP): Днес най-големият производител на електроника за отбраната съобщи, че продажбите му за първото тримесечие са нараснали с 6,9 на сто до 2,19 млрд. евро, след като компанията закупи Alcatel-Lucent SA. Книжата на Thales паднаха вчера с 8 цента, или с 0,2 на сто, до 44,54 евро за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:40 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още