fallback

Щатските индекси със загуби в четвъртък след по-слаби продажби на дребно

15:10 | 11.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Водещите американски индекси отбелязаха най-съществен спад от два месеца насам в търговията от четвъртък. Разпродажбите бяха предизвикани от по-слаби данни на някои от веригите за продажба на дребно, което провокира притеснения относно нивото на потребление в страната. Wal-Mart Stores Inc., J.C. Penney Co. и Federated Department Stores Inc. обявиха спад в продажбите, като сред основните причини е ръст в цените на горивата в страната.
Сред фундаменталните анонси от деня разочарование предизвика и търговския дефицит за март, който регистрира увеличение над пазарните прогнози и трето поредно повишение от началото на годината. Нарастването на търговския дефицит бе свързано с ръст в цените на вносните горива.
Именно затвърждаване на очаквания, че Фед няма да предприеме намаление на базовата лихва в САЩ на следващата си среща, както и противоречивите фундаментални анонси от деня накараха някои инвеститори да „приберат печалби”. Dow регистрира интрадневен спад от 1.1%, като най-големи загуби в рамките на сесията регистрираха Exxon Mobile, J&J и Boeing; от друга страна, IBM, McDonald’s и Honeywell подкрепиха индекса.
S&P 500 загуби 1.3% от стойността си, като регистрира най-ниска стойност от 13 март насам; с най-голям принос към загубата на индикатора бяха Interpublic Group of Cos., Amgen и Whole Foods Market Inc. Техническа картина
DOW JONES
Пробивът на важната подкрепа 13 220, както и затваряне под последната сигнализира навлизане в очакваната непосредствена корекция, която лесно може да достигне нива около 12 985 преди стабилизация. В средносрочен план първоначалните възходящи цели са достигнати и има риск от „умора на тренда”съответно връщане към ключовата зона на подкрепа при 12 790. Низходящото движение в непосредствен план ще ограничат 13 155 и 13 085 пункта.
 
 

Подкрепа

13 200

13 155

13 085

Съпротива

13 330

13 380

13 425

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:20 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още