fallback

Deutsche Boerse и ThyssenKrupp във фокуса на инвеститорите на немския пазар

ThyssenKrupp AG ще съобщи финансовите си резултати за второто фискално тримесечие, а Deutsche Boerse ще има Общо събрание

09:59 | 11.05.07 г.

Вчера немският DAX се понижи с 0,8 пункта до ниво от 7 415 пункта.

Следващите компании могат да бъдат обект на засилен интерес на търговската сесия днес поради характера на новините, свързани с тях.

Deutsche Boerse AG (DB1 GY): Ще се състои Общо събрание на най-голямата европейска фондова борса - немската. По-рано този месец, от компанията съобщиха, че ще продължат да изкупуват обратно акциите си. Вчера книжата на Deutsche Boerse се понижиха с 1,22 евро до 168,33 евро за брой.

KarstadtQuelle AG (KAR GY): Най-голямата верига магазини за продажби на дребно в Германия съобщи, че загубата за първото тримесечие на 2007 г. се е увеличила поради спад в продажбите с 4,5 на сто. На последната търговска сесия във Франкфурт книжата на компанията се понижиха 20 цента до 27,69 евро за акция.

ThyssenKrupp AG (TKA GY): Най-големият производител на стомана в Германия ще съобщи финансовите си резултати за второто фискално тримесечие. Има вероятност от компанията да отчетат спад в печалбата, тъй като антимонополните инстанции в европейския съюз глобиха ThyssenKrupp за незаконно определяне на цени на ескалатори и асансьори.

TUI AG (TUI1 GY): Най-големият превозвач в Европа планира да обяви днес финансовите си резултати за първото тримесечие на 2007 г. Според експерти, запитани от Bloomberg, загубата на компанията за първите три месеца може да се е утроила поради понижение на таксите за превозване на товари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:35 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още