fallback

Колежаните в САЩ - предпочитан обект за кражба на идентичност

Много от тях просто не разбират стойността на личните данни и това ги прави много уязвими като мишени на кражба на идентичност

16:45 | 09.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Кражбите на идентичност в САЩ са на стойност над 5 млрд. долара годишно, като студентите се превръщат в основни жертви, пише BusinessWeek, позовавайки се на данни на Министерството на образованието.

Една от основните причини колежаните да са изложени на по-голям риск за кражба на самоличност е големият брой писма, които те получават от компаниите за кредитни карти. 49 на сто от запитаните студенти са заявили, че получават предложения за кредитни карти всеки ден или всяка седмица. Студентите често изхвърлят тези известия като рекламни брошури, като забравят, че изпратените им оферти често са предварително одобрени формуляри, съдържащи лични данни, предоставени при проведени промоции. След което не е трудно за крадците на самоличност да вземат формулярите от кошчето в общото помещение.

Колежаните често дават лична информация, например когато компаниите за кредитни карти използват безплатната храна като примамка. За да получат безплатна пица, студентите са готови да попълнят формуляр, който включва лична информация за тях и родителите им. Много от тях явно не разбират стойността на личните данни и това ги прави много уязвими като мишени на кражба на идентичност, коментира изданието.

Друг фактор студентите да са изложени на голям риск от такава кражба е фактът, че много университети едва започват прекратяването на използването на номер за социална осигуровка като идентификационен номер на студентите.

Идентификационният номер на студента се използва за всичко и често е отпечатан на идентификационната карта. Номерът често е придружаван от друга лична информация.

В скорошно проучване 48% от студентите са заявили, че в писмените им работи се отбелязва номерът на социална осигуровка, като някои преподаватели оставят тестовете в кутии в общи помещения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:36 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още