fallback

Петролът се търгува близо до 66 долара за барел

Причина за повишението в цените на „черното злато“ бяха данните за спад в бензиновите запаси на САЩ

09:31 | 26.04.07 г.

Юнските фючърси на суровия петрол стигнаха цена от 65,90 долара за барел или с 0,08 на сто повече от вчера. Търгуваният в Лондон сорт Брент също отчете повишение от 0,04 на сто и към момента се търгува на 68,60 долара за барел.

Вчера петролът се повиши с 1,26 долара и стигна 65,84 долара за барел, като така върна загубите си от вторник.

Причина за повишението в цените на „черното злато“ бяха данните от Вашингтон за спад в бензиновите запаси на САЩ. И през миналата седмица бензиновите запаси продължиха да намаляват, като понижението им бе с 15 на сто - спад за 11-та поредна седмица. Бензиновите запаси намаляха за миналата седмица с 2,79 млн. до 194,2 милиона барела - най-ниска стойност за последните 18 месеца.  

„Бензинът е скъп и суровият петрол го следва“, коментира анализаторът Дариус Ковалцик от CFC Seymor Ltd.

Бензиновите фючърси с доставка през юни отчетоха повишение от 7,37 цента до 2,2850 долара за галон.

Въпреки че сезонът на високото потребелени на бензин, т.нар. „сезон на шофирането“, не е зпочнал, рафинериите не успяват да се справят с търсенето на горивото и това рефлектира върху цените на бензина, коментира пред Bloomberg Марк Уегънър от Excel Futures Inc.

Обикновено потреблението на бензин стига своя пик през ваканционните месеците между май и септември, когато голяма част от американците тръгват на път.

Тридневно затваряне на рафинерия на Exxon Mobil Corp. в Тексас може да бъде причина за загуба на 225 000 барела бензин, съобщи Energy News Today.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:02 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още