fallback

UniCredit и Sociеtе gеnеrale отричат слухове за сливане

Слуховете за сливане на двете банки изстреляха в петък акциите на Societe Generale със 7,7% до ниво от 156,09 евро

12:45 | 21.04.07 г.
Автор - снимка
Създател

Sociеtе genеrale и UniCredit отричат да са водили разговори за сливане, но от италианската банка признават, че са имали „обичайни“ за сектора контакти с френската финансова институция, за да обсъдят „възможности за развитие“, съобщава Ройтерс. Слуховете за сливане на двете банки изстреляха в петък акциите на Societe Generale със 7,7% до ниво от 156,09 евро за брой при значителен изтъргуван обем от над 14 млн. акции, или над 3% от капитала. В Милано акциите на UniCredit поскъпнаха с 3,2% до 7,47 евро. От френската банка също категорично отрекоха информацията за предстояща сделка, произлизаща от финансови източници в Милано. В кратко съобщение до медиите от SG заявиха, че се разграничават от спекулациите, отнасящи се до възможността за стратегическо сближаване на двете групи.

„Societe Generalе няма политика да коментира слухове, но предвид обемите и движението на акциите й, Societe Generale уточнява, че в момента не се водят никакви преговори от този тип“, добавят от банката.

По-рано през вчерашния ден беше разпространена информация, че UniCredit, която е третата по големина банка по пазарна капитализация в еврозоната, обмисля възможността да отправи оферта за Societe Generale.

„Информацията е основателна. Те (UniCredit) работят по проекта, но изглежда, че той няма да е лесен“, е заявил пред Ройтерс анонимен източник, близък до банката.

При цената на вчерашното затваряне по позицията на двете финансови институции пазарните им капитализации се равняват съответно на над 72 млрд. евро за Societe Generale и близо 78 млрд. евро за UniCredit.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:20 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още