fallback

Петролът се търгува в тесни граници преди утрешните данни за запасите в САЩ

Прогнозите на експертите са за спад на бензиновите запаси с 1,4 млн. барела на седмична база

10:17 | 17.04.07 г.
Автор - снимка
Създател

Фючърсите на лекия суров петрол с доставка през май се търгуват без сериозни изменения днес, в очакване на утрешните данни за запасите от бензин в САЩ. Според консенсусните прогнози на анализаторите повишените производствени капацитети на рафинериите ще доведат до по-слабо понижение на бензиновите запаси.

Данните от предходната седмица показаха, че капацитетът на рафинериите се е повишил до 88,4%, а очакванията относно утрешните данни са за ново леко повишение до 88,8%. На 13 април цената на бензина в САЩ достигна осеммесечен връх, в резултат на серия от аварии в няколко рафинерии и засилено търсене на автомобилното гориво.

Вчера фючърсите на бензина с доставка през май регистрираха спад от 2,9% до 2,1157 долара за галон, а към момента се търгуват на ниво от 2,1236 долара за галон.

Прогнозите на експертите са за спад на бензиновите запаси с 1,4 млн. барела на седмична база, спрямо 5,5 млн. барела за предходната седмица. При запасите от суров петрол се очаква ново повишение от 850 хил. барела., след като за седмицата до 6 април се повишиха със 700 хил. барела.

Някои от пазарните участници са на мнение, че дори утрешните данни да покажат по-слаб спад на складовите наличности от бензин или дори лек ръст, по-вероятно е цената на петрола само да бъде стабилизирана за известно време, отколкото да се наблюдава по-значителен спад. Аргументите са, че с напредването на летния ваканционен сезон търсенето на автомобилни горива тепърва ще се увеличава.

Към момента лекият суров петрол с доставка през май се търгува на ниво от 63,63 долара за барел, или с 2 цента над вчерашната цена на затваряне на борсата в Ню Йорк. Контрактът изтича на 20 април. Юнските фючърси на черното злато бележат ръст от 11 цента до 65,76 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:25 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още