fallback

Петролът се задържа на нива около 61,90 долара за барел

Пазарът очаква данните за запасите от бензин и суров петрол в САЩ за миналата седмица

10:33 | 11.04.07 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът се търгуваше без изменения по време на днешната азиатска сесия в очакване на данните за бензиновите запаси на САЩ, които ще бъдат изнесени по-късно днес.

Вчера петролните фючърси с доставка през май поскъпнаха с 0,6% до 61,89 долара за барел. Към момента цената им се задържа на ниво от 61,90 долара за барел.

В понеделник фючърсите на бензина в САЩ поскъпнаха до най-високата си стойност за последните осем месеца (2,155 долара за галон), повлияни от консенсусните прогнози на експертите, според които запасите от автомобилни горива в страната отчитат девети пореден седмичен спад от 1,4 млн. барела. Бензинът с доставка през май се повиши с 0,8% до 2,138 долара за галон днес.

Серия от аварии в няколко щатски рафинерии през последния месец намалиха капацитета на преработващите мощности и доведоха до нарастване на складовите наличности от суров петрол и до намаление на запасите от петролни продукти. Според анализатори това ще е определящият фактор за цените на петрола в краткосрочен план, имайки предвид настъпването на ваканционния сезон.

Голяма част от пазарните участници са на мнение, че през идните месеци търсенето на суров петрол ще се повиши в резултат на възстановяване на производствените капацитети на рафинериите. Според консенсусните прогнози данните на щатското енергийно министерство днес ще покажат ново нарастване на запасите от петрол с 1,7 млн. барела на седмична база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:36 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още