fallback

Акциите на електронните казина се търгуваха най-силно днес

Като цяло европейските пазари се покачиха, продължавайки положителния си тренд от вчера

17:11 | 07.03.07 г.

На европейските пазари днес интернет компаниите, занимаващи се с хазартна дейност, поскъпнаха най-много.

Акциите на Sportingbet plc, скочиха с близо 15 на сто, след като говорители на компанията намекнаха за възможна оферта от потенциален купувач, без да дават повече уточнения. Книжата на базираната в Лондон компания се покачиха със 7,5 пенса до 58,75 пенса за брой. Според специалисти възможен купувач на Sportingbet е австрийският Bwin Interactive Entertainment AG. Акциите на австрийския букмейкър се покачиха днес с 6,3 на сто до 28,71 евро.

Sportingbet загуби значителна част от доходите си, след като през септември в САЩ забраниха този тип хазартна дейност. Така компанията остана с операции само в Европа и Австралия.

Други от най-добре търгувалите се компании днес бяха Debenham Plc и E.ON AG. Акциите на Debenham, които представляват верига от молове, се покачиха поради излязла информация за възможно закупуване на компанията.

Като цяло европейските пазари се покачиха, продължавайки положителния си тренд от вчера. Bloomberg European 500, който включва в себе си 500-те европейски компании с най-голяма капитализация, стигна нива от 258,76 пункта, което е с 0,78 на сто повече от стойностите му при отварянето на пазара днес. MSCI EURO, друг европейски бенчмарк, се повиши с 3,86 пункта, или 0,32 на сто.

Инвеститорите изглеждат оптимисти за идващите месеци. „Акциите все още представляват добра инвестиция, пазарите ще реализират добра възвръщаемост и през следващите 3-6 месеца“, коментира Кевин Гардинър от HSBC Holdings Plc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:29 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още