fallback

Петролът регистрира пето поредно повишение днес

Днес петролните фючърси с доставка през април регистрират леко повишение от 8 цента до ниво от 61,47 долара за барел

10:08 | 27.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

Днес петролът старира търговията с пето поредно повишение в очакване на утрешните данни за петролните запаси в САЩ.

Според анализатори, запасите от петролни продукти в страната са намалели през седмицата до 23 февруари, до голяма степен в резултат на серията от аварии в няколко от големите щатски рафинерии. Използваните капацитети на рафинериите за миналата седмица са били на ниво от 85,6%, според консенсусните прогнози, спрямо 85,2% към 16 февруари.

Прогнозите на анализаторите са за спад на запасите от бензин и петролни дестилати съответно с 1,5 млн. барела и 2,5 млн. барела на седмична база. При запасите от суров петрол се очаква повишение от 1,75 млн. барела.

В същото време търсенето остава на сравнително високи нива. За четирите седмици до 16 февруари то е било на нива от 9,1 млн. барела средно на ден, което е с 3,8% повече от съответния период на предходната година.

Вчера петте постоянни членки на Съвета за сигурност към ООН (Русия, САЩ, Англия, Франция и Китай) и Германия обсъждаха възможността за възможните действия относно Иран, след като страната отказа да прекрати в срок обогатяването на уран за своята ядрена програма. Дебатите се очаква да продължат и през следващите дни, но според източници на американското правителство, цитирани от Bloomberg, е постигнато съгласие, че са необходими допълнителни санкции. Иран е вторият по големина петролен производител в рамките на ОПЕК.

Днес петролните фючърси с доставка през април регистрират леко повишение от 8 цента до ниво от 61,47 долара за барел. Сортът Брент поскъпна с 11 цента до ниво от 61,44 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:35 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още