fallback

Петролът отчита понижение до нива около 58,50 долара за барел

Според анализатори, пазарът вече е калкулирал в цената предстоящото затопляне в североизточните части на САЩ

10:35 | 20.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

Петролните фючърси се търгуваха в тесни граници по време на днешната азиатска сесия след вчерашното повишение.

Според анализатори, пазарът вече е калкулирал в цената предстоящото затопляне в североизточните части на САЩ. Вероятно с повишаването на температурите в края на този месец няма да се наблюдават резки спадове, а по-скоро фокусът на инвеститорите ще се пренасочи от отоплителните горива към бензина.

Фючърсите на лекия суров петрол с доставка през април се търгуват на ниво от 58,57 долара за барел, което представлява спад от 82 цента, или 1,4%, спрямо предходната сесия.

Според експерти, петролните запаси в САЩ са се понижили през седмицата до 16 февруари. Данните на енергийното министерство ще бъдат публикувани в четвъртък. Редица анализатори обаче са на мнение, че предлагането е достатъчно и няма рискове за доставките, дори след свиването на добива от страна на ОПЕК с 1,7 млн. барела дневно.

От началото на февруари цената на петрола се движи в диапазона 57-60 долара за барел. Пазарните участници очакват срещата на страните от картела на 15 март, когато ще станат ясни бъдещите им намерения относно производството на черното злато.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:44 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още