fallback

Петролът се повиши над 60 долара за барел

Вчера пожар в калифорнийското петролно находище Елк Хилс доведе до закъснения в доставките на петрол към Мексиканския залив и Канада

10:36 | 09.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът се повиши над 60 долара за барел по време на днешната азиатска сесия за пръв път от пет седмици насам.
Вчера пожар в калифорнийското петролно находище Елк Хилс доведе до закъснения в доставките на петрол към Мексиканския залив и Канада. Собственик на находището е четвъртата по пазарна капитализация петролна компания в САЩ Occidental Petroleum.
Според представители на компанията, цитирани от Bloomberg, по-голямата част от добивните мощности в комплекса са затворени вследствие на пожара, като загубите възлизат на около 120 хил. барела дневно. Елк Хилс е седмото най-голямо находище в континенталната част на САЩ.
Днес фючърсите на черното злато поскъпнаха с 41 цента до ниво от 60,12 долара за барел, а сортът Брент се повиши с 30 цента до 59,33 долара за барел. Вчера на борсата в Ню Йорк суровината затвори на ниво от 59,71 долара за барел, най-високото от 29 декември насам.
Според анализатори пробивът на психологическото ниво от 60 долара за барел може да доведе до нови покупки в следващите няколко дни. Допълнителен натиск във възходяща посока оказват и метеорологичните прогнози за задържане на ниските температури в САЩ поне до края на следващата седмица.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:22 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още