fallback

Петролните фючърси се търгуват около 54 долара за барел

Пазарът очаква утрешните седмични данни за петролните запаси в САЩ

09:49 | 30.01.07 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът се задържа на нива около 54 долара за барел днес в очакване на утрешните седмични данни за петролните запаси в САЩ.

Консенсусните прогнози на анализаторите са за трето поредно повишение на запасите от суров петрол, поради сравнително ниското натоварване на рафинериите през последните седмици. Според данни на енергийното министерство към края на предходната седмица рафинериите в САЩ са оперирали на 87,4% от капацитета си, което е най-ниското ниво от месец ноември насам.

Очаква се петролните дестилати, включващи горивото за отопление, да се понижат за пръв път от шест седмици, но въпреки това да останат над средната стойност за последните пет години. Според повечето метеорологични прогнози температурите в североизточната част на САЩ през следващата седмица ще останат сравнително ниски и търсенето на отоплителни горива ще се задържи с около 12% над средните стойности.

Вчера на борсата в Ню Йорк черното злато загуби 2,5% от стойността си до 54,01 долара за барел, а по време на днешната азиатска сесия добави 9 цента до 54,10 долара за барел. Сортът Брент отчете ръст от 11 цента до 53,79 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:57 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още