fallback

Петролът се задържа над 52 долара, пазарът очаква данните за запасите в САЩ

Фючърсите на черното злато с доставка през февруари се търгуват на ниво от 52,75 долара за барел

10:29 | 23.01.07 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът се задържа над 52 долара за барел по време на днешната азиатска сесия след вчерашното понижение от 1,5 на сто.

Фючърсите на черното злато с доставка през февруари се търгуват на ниво от 52,75 долара за барел към момента, което представлява повишение от 17 цента спрямо цената, на която вчера приключи търговията в Ню Йорк – 52,58 цента.

Според анализатори, цитирани в проучване на Reuters, застудяването в САЩ през последните няколко дни може да е довело до понижение на запасите от петролни дестилати, в това число и гориво за отопление, за седмицата до 19 януари. Това би било първото им понижение за последните шест седмици.

Седмичните данни за петролните запаси в САЩ ще бъдат публикувани утре. При дестилатите се очаква спад от 800 хил. барела, но според експерти той няма да е достатъчен да подкрепи цените, тъй като запасите са близо с 5% над нивата си от предходната година.

Запасите от суров петрол в страната се очаква да се нараснат със 700 хил. барела след рязкото повишение от 6,8 млн. барела миналата седмица. Прогнозите при бензина са за нарастване на запасите с 1,5 млн. барела в сравнение с 3,5 млн. барела преди седмица.

Вчера от Националната метеорологична агенция на САЩ заявиха, че търсенето на горива за отопление за седмицата до 27 януари ще бъде с 1,4% под обичайното, въпреки че в североизточните части на страната се очаква то да бъде с 1,7% над средните стойности поради по-ниските температури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:49 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още