fallback

Двоен ръст в печалбата на Philips

Ръстът се дължи на по-ниски от очакваните разходи за данъци и допълнителен кеш от 129 млн. евро след продажбата на подразделението на Philips за производство на чипове

10:23 | 22.01.07 г.

Холандската група Philips Electronics обяви нетна печалба за четвъртото тримесечие на 2006 г. в размер на 680 млн. евро, което е двойно повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщи Ройтерс.

Очакванията на анализаторите по отношение на финансовия резултат бяха за печалба в размер на 396 млн. евро. Ръстът в печалбата се дължи на по-ниски от очакваните разходи за данъци и допълнителен кеш от 129 млн. евро в резултат на продажбата на подразделението на Philips за производство на чипове.

Приходите на компанията отбелязаха спад до 8,13 млрд. евро при 9,52 млрд. евро за четвъртото тримесечие на 2005 г. За 2007 г. Philips очаква ръст в приходите в порядъка на 5-6%.

Компанията притежава 33% от капитала на втория по големина в света производител на дисплеи от течни кристали LG.Philips LCD Co.

През последните две години Philips осъществи поглъщания на други компании на стойност над 4 млрд. долара, за да засили на позициите си в сектора на производство на медицинско оборудване и осветителна техника.

Холандската компания е най-големият производител на осветителна техника в света, третият по големина производител на медицинско оборудване и пети по големина производител на електроника също в световен мащаб.

В петък акциите на Philips Electronics в Ню Йорк повишиха стойността си с 0,82% до 37,92 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:44 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още