fallback

Осъдиха бивш анализатор на Merrill Lynch на 3 години затвор

Анализаторът е признал, че е предоставил вътрешна информация за сделки по сливане и придобиване на компании на служители от Goldman Sachs

12:16 | 06.01.07 г.

Бившият анализатор на щатската инвестиционна банка Merrill Lynch & Co – Станислав Шпигелман беше осъден на 37 месеца затвор за изтичане на информация относно предстоящи сделки по сливания и придобивания между компании, съобщава Bloomberg.
 
Шпигелман, който е бил анализатор в подразделението за сливания и придобивания на Merrill Lynch, е признал, че е предоставил информация за общо 6 сделки за сливане и придобиване на компании през 2004 и 2005 г. на служителите от конкурента Goldman Sachs Group - Южин Плоткин и Дейвид Пажин, които в последствие са си купили акции на въпросните компании.
 
Става въпрос за сделката на Procter & Gamble по покупката на Gillette за 61 млрд. долара и придобиването на Reebok International от Adidas-Salomon AG за 3,67 млрд. долара.
 
Присъдата на Шпигелман е втората по ред по криминално разследване срещу двамата служители на Goldman Sachs. Миналия месец пощенският разносвач от Ню Джързи Джейсън Смит беше пратен “на топло” за 33 месеца, след като беше признат за виновен, че е предоставил вътрешна информация за публични компании на Плоткин и Пажин.
 
По време на вчерашната търговска сесия в Ню Йорк акциите на Merrill Lynch поевтиняха с 0,04% до 92 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:37 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още