fallback

Motorola понижи прогнозите си за четвъртото тримесечие

Според анализатори ревизията на прогнозите в посока надолу се дължи на ожесточената ценова конкуренция между щатската компания и финландската Nokia

09:57 | 05.01.07 г.

Вторият по големина производител на клетъчни телефони в света –щатската компания Motorola Inc, понижи прогнозите си за продажбите и печалбата за четвъртото тримесечие на фискалната година, съобщи Ройтерс.
От компанията очакват приходи от продажби за четвъртото тримесечие в рамките на 11,6-11,8 млрд. долара при предишни прогнози за 11,8-12,1 млрд. долара. Motorola е продала общо 66 млн. мобилни апарата или с 48 на сто повече в сравнение с година по-рано.
Motorola очаква нетната печалба на акция да възлезе на 13-16 цента.
Според анализатори ревизията на прогнозите в посока надолу се дължи на ожесточената ценова конкуренция между щатската компания и финландската Nokia, както и на слабото търсене на клетъчни телефони в Западна Европа, което не е могло да бъде компенсирано от повишеното търсене на развиващите се пазари.
През октомври Motorola обяви спад от 45% в печалбата си за третото тримесечие на годината до 968 млн. долара, или 39 цента на акция, при 1,75 млрд. долара, или 69 цента на акция година по-рано.
По време на последната търговска сесия в Ню Йорк акциите на Motorola поевтиняха с 0,1% до 20,55 долара за акция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:02 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още