fallback

Goldman Sachs набра 6,5 млрд. долара за инвестиции в инфраструктура

Около 750 млн. долара от средствата са записани от Goldman Sachs, а останалите от различни пенсионни фондове, застрахователни компании и банки

15:09 | 28.12.06 г.

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs Group Inc е набрала повече от 6,5 млрд. долара капитал за своя глобален инфраструктурен фонд за инвестиции в пътища, летища и енергетика, съобщи агенция Ройтерс. 

Около 750 млн. долара от средствата са записани от Goldman Sachs, а останалите от различни пенсионни фондове, застрахователни компании и банки. Фондът, чието наименование е GS Infrastructure Partners, най-вероятно ще насочи своите инвестиции в Европа и Северна Америка.  

Нетната печалба на щатския финансов гигант за фискалната 2006 година отбеляза ръст от 70 на сто до 9,54 млрд. долара, което е най-високата стойност в историята на Wall Street. В резултат на това главният изпълнителен директор на Goldman – Лойд Бланкфейн, ще получи годишен бонус в размер на 87 млн. долара. 

През юни бившият топ мениджър на инвестиционната банка и настоящ финансов министър на САЩ – Хенри Полсън, продаде дела си в Goldman. 

От началото на годината акциите на Goldman Sachs поскъпнаха с 59 на сто. Книжата на банката затвориха вчера борсовата сесия в Ню Йорк на ниво от 201,95 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:11 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още