fallback

Очаква се забавяне на ръста на промишлеността в САЩ през 2007

От Националната асоциация на индустриалните производители на САЩ очакват ръст за цялата американска икономика от 2,9 на сто през 2007 г.

15:57 | 27.12.06 г.

Секторът на промишлеността на САЩ ще забави своя темп на растеж през 2007 г. до 2,8 на сто при 4,5% ръст през 2006 г., стана ясно от доклад Националната асоциация на индустриалните производители на САЩ, цитиран от АР.
 
От асоциацията очакват ръст за цялата американска икономика от 2,9 на сто през 2007 г. От доклада става ясно също така, че голяма част от ръста в промишленото производство ще се дължи на увеличаване на износа и инвестициите. В същото време спадът в сектора на недвижимите имоти ще засегне мебелната промишленост и търговията с дървен материал.
 
Днес стана ясно, че молбите за ипотечни заеми в САЩ през изминалата седмица са се понижили до най-ниското си ниво от пет седмици в резултат на повишението на лихвите по такива заеми.

През октомври продажбите на нови домове в страната регистрираха понижение от 14% на годишна база.

 
В резултат на забавяне на икономическия ръст на САЩ, повишаването на цените на петрола и енергийните ресурси, Федералният резерв ще намали основната лихва с 0,5% през 2007 г., смятат още от асоциацията. Скъпият петрол ще ограничи потребителските разходи, което ще рефлектира върху съвкупното търсене и забавяне на икономическото развитие.
 
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:43 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още