fallback

След Google Earth скоро можем да очакваме „Google Mars“ и „Google Moon“

Скоро интернет потребителите може да очакват нови и в буквалния смисъл извънземни услуги от Google

10:59 | 19.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Скоро интернет потребителите може да очакват нови и в буквалния смисъл извънземни услуги от американската компания Google.

Феновете на междупланетарните пътешествия най-вероятно ще се увеличат с предстоящата възможност за онлайн изследване на каньоните на Марс и виртуален полет над повърхността на Луната. Това ще стане благодарение на обявено от Google споразумение с изследователския център „Еймс“ на НАСА.

Според Ройтерс споразумението е първото от цяла поредица такива, които ще уреждат бъдещото усилено сътрудничество с НАСА, целящо решаването на голям брой технически проблеми, свързани с подреждането и обработването на „разхвърляната“ из мрежата информация от трудове и изследвания на агенцията. Така те ще станат и по-достъпни за широката публика.

Единият от проектите ще позволи на интернет потребителите да разглеждат подробно Марс и Луната, като услугата ще е подобна на действащата в момента „Google Earth“.

Google и НАСА вече имаха едно сътрудничество през миналата година, когато заедно започнаха изграждането на нов учебен център в изследователския център на космическата агенция близо до Сан Франциско.

По време на търговията си на Nasdaq вчера акциите на интернет компанията понижиха стойността си с 3,64% до ниво от 462,80 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:22 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още