fallback

Турция покрива недостига си от природен газ с руски доставки

Иран е намалил доставките си на природен газ за Турция от 27 млн. куб. м на ден до 7 млн. куб. м, което е наложило преговори между Русия и Турция за допълнителни доставки

12:00 | 16.12.06 г.

Турция захранва недостига си от природен газ с доставки от Русия, тъй като вторият по големина доставчик на горивото за страната – Иран, е намалил доставките си за южната ни съседка, съобщава електронното издание MosNews.
 
Официален представител на турската корпорация за доставка на петрол Botas е заявил, че Иран е намалил доставките си на природен газ за Турция от 27 млн. куб. м на ден до 7 млн. куб. м, което е наложило преговори между Русия и Турция за допълнителни доставки.
 
Според същия източник доставките на Газпром за Турция са се увеличили от 27 млн. куб. м дневно на 34 милиона като това ще продължи до тогава, докато Иран възстанови обема на доставяното количество природен газ.
 
Иран е намалил доставките на енергийната суровина за Турция поради лоши метеорологични условия, което поражда технически проблеми при изпълнение на доставките. Според Турция Иран не се придържа към условията на договора за доставка на природен газ между двете страни, а качеството на иранския газ е лошо.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:39 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още