fallback

Microsoft и HP ще печелят корпоративни клиенти с ново партньорство

Двете групи разполагат с над 20 000 общи потребители по света на пазар, който ще възлиза на 50 млрд. долара през 2007 г.

18:12 | 14.12.06 г.
Автор - снимка
Създател

Microsoft и Hewlett-Packard (HP) решиха да разширят сътрудничеството си, като инвестират заедно 300 млн. долара, за да предложат съвместно повече продукти на компаниите по света – настоящи или бъдещи техни клиенти, става ясно от съобщение на двете групи.  

Инвестицията на Microsoft и HP, които имат партньорство от над 20 години, ще се осъществи през следващите три години, като ще бъдат разработвани съвместни решения за тестове, маркетинг и реклама на продуктите на компаниите.

Двете групи разполагат с над 20 000 общи потребители по света на пазар, който ще възлиза на 50 млрд. долара през 2007 г. Като се добавят комуникациите, хардуерът и услугите, пазарът лесно ще надмине дори 100 млрд. долара според оценки на IDC.

Microsoft и HP ще разширят съвместното си портфолио от решения, с цел включването на нови и осъвременени предложения, които ще позволяват на потребителите да извличат полза от преминаването към следващо поколение информационни центрове в различни сфери с висок растеж, а именно: обмен на съобщения в реално време и общи комуникации; сътрудничество и управление на съдържанието; бизнес анализи (BI); интеграция на бизнес процесите и др.

Акциите на Microsoft се повишават към момента на Nasdaq с 1,15% до 29,89 долара за брой, а тези на HP бележат ръст на NYSE от 0,43% до 39,84 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:09 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още