fallback

Със 7% нарасна производството на електроенергия на CEZ Group към септември

За деветте месеца трите електроразпределителни дружества, собственост на компанията, са продали общо 5.9 TWh електроенергия

11:13 | 22.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

CEZ Group отбеляза 7,1% ръст в производството на електроенергия през първите девет месеца на 2006 година в сравнение със същия период миналата година, обявиха от компанията. През януари-септември 2006 година електроцентралите на групата са произвели 47,8 TWh електроенергия. От тях 46,5 TWh са генерирани от централите в Чехия, а останалите – от компаниите на групата в чужбина.

Увеличението се дължи основно на производството на атомните електроцентрали, което бележи 11% ръст.

Продажбите на електроенергия на CEZ Group са нараснали с 14,4% до 61,7 TWh през януари-септември 2006 година в сравнение със същия период на 2005 година.

Трите български електроразпределителни дружества, собственост на CEZ Group, бележат 0.1 TWh увеличение на продажбите в сравнение с януари-септември 2005 година. През първите девет месеца на 2006 година трите дружества са продали общо 5.9 TWh електроенергия.

„Все повече върху оперативните резултати на групата влияят активите, които придобихме в чужбина. След придобиването на електроразпределителни дружества в България и Румъния, към групата бяха присъединени две полски топлоелектроцентрали – Elcho и Skawina. Със задоволство можем да отбележим също, че листването на акции на CEZ на Полската фондова борса се оказа по-успешно от очакваното и близо 10% от акциите ни бяха продадени на тази борса”, казва Мартин Роман, председател на Борда на директорите и изпълнителен директор на CEZ.

CEZ Group е собственик на електроразпределителните дружества в София, София-област и Плевен, като през тази година стана собственик и на ТЕЦ Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:07 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още