fallback

Акциите на Google минаха 500 долара

Google вече е на второ място по пазарна капитализация в IT сектора, като оставя пред себе си само Cisco

10:24 | 22.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на интернет гиганта Google прескочиха във вторник за първи път психологическото ниво от 500 долара за брой, продължавайки стремителното си покачване от въвеждането си за борсова търговия през август 2004 г. на цена от 85 долара.

Затварянето по позицията на Nasdaq във вторник бе при ниво от 509,65 долара, или с 14,60 долара (2,95%) повече спрямо предишната сесия. Така капитализацията на компанията достигна около 153 млрд. долара осем години след старта на бизнеса на Лари Пейдж и Сергей Брин.

Google вече е на второ място в IT сектора, като изпреварва Intel и Hewlett-Packard и оставя пред себе си само Cisco, чиято пазарна капитализация е около 163 млрд. долара.

Успехът на Google, освен че направи милиардери Пейдж и Брин (и двамата 33-годишни), донесе милиони и на много от служителите на компанията, притежаващи акции, заради хилядите желаещи да се сдобият с част от най-голямата в момента интернет група в света.

Сред големите новини около компанията през последните месеци са пускането на нова система за онлайн рекламни обяви и закупуването на популярния сайт за видеосъдържание YouTube за 1,65 млрд. долара.

Движението на акциите на Google през последната една година (източник: Nasdaq):

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:09 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още