fallback

Wal-Mart обяви нови намаления преди коледните празници

В четвъртък компанията обяви разочароващи данни за продажбите през октомври и понижи прогнозата си за следващия месец

16:48 | 04.11.06 г.
Автор - снимка
Създател

След като през октомври Wal-Mart намали цените на детските играчки, вчера от компанията обявиха нови отстъпки при покупки на битова електроника, съобщи Ройтерс. Намалението ще засегне близо 100 продукта, в това число плазмени телевизори, дигитални камери, мобилни телефони и др.
Стъпката е част от ценовата „война“ между веригите за продажба на дребно, която ежегодно се разразява в навечерието на коледните и новогодишните празници. В четвъртък компанията обяви разочароващи данни за продажбите през октомври и понижи прогнозата си за следващия месец.
Приходите през октомври са нараснали с едва 0,5% на годишна база, а очакванията на ръководството са през ноември растежът да бъде нулев. Това би било най-слабото представяне на веригата магазини за последните 10 години.
Според представители на компанията негативните резултати са следствие от множество фактори, сред които неправилни стратегически решения в магазините за облекла и преустройства на обекти, които са нарушили нормалния бизнес ритъм. От компанията обаче отчитат и факта, че резултатите за септември 2005 година са били до голяма степен изкуствено завишени, поради масовите покупки в периода между двата силни урагана Катрина и Рита.
От Wal-Mart заявиха в петък, че предприетото намаление на цените на играчките през октомври е оказало значителен позитивен ефект. Според анализатори е възможно конкурентите на компанията да претърпят известни негативни последствия, като се имат предвид мащабите и пазарният дял на Wal-Mart.
Акциите на веригата магазини загубиха 1,57% от стойността си в петък до 47,53 долара на фондовата борса в Ню Йорк.
В последната сесия за седмицата акциите на Best Buy Co. и Circuit Stores Inc., които също оперират в сектора на битовата електроника, поевтиняха съответно с 1,04% и 0,61% до нива от 52,43 и 25,95 щатски долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:20 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още