fallback

Ericsson с ръст в печалбата от 17%, приходите се увеличават с 12 на сто

Компанията ще наеме повече инженери, за да посрещне търсенето на мрежи, поддържащи уеб базираната телефония и телевизионни излъчвания през интернет

10:58 | 19.10.06 г.

Най-големият производител в света на мрежи за клетъчни телефони Ericsson AB, обяви нетна печалба за третото тримесечие в размер на 6,23 млрд. крони (839 млн. долара), което е 17% увеличение в сравнение с година по-рано, съобщи агенция Блумбърг.

Продажбите на компанията са нараснали с 12 на сто до 40,8 млрд. крони.

От компанията заявиха, че през 2007 г. Ericsson ще реорганизира бизнеса си, като ще наеме за целта повече инженери, за да посрещне търсенето на мрежи, поддържащи уеб базираната телефония и телевизионни излъчвания през интернет.

По прогнози на компанията 2006 година ще бъде умерена по отношение на развитието в индустрията, което означава ръст от 5 до 10 на сто.

Ericsson съкрати 1600 работни места в подразделението си Marconi, което купи миналата година, в резултат на обявените мерки от компанията за намаляване на разходите. От началото на съкращенията до края на тази година от Ericsson очакват да спестят разходи на стойност 2,2 млрд. крони.

Акциите на компанията в Стокхолм поскъпнаха с 0,9 на сто до 26,85 крони. От началото на годината Ericsson повиши пазарната си капитализация с 23 на сто, което е четвъртото най-добро представяне при акциите в състава на Dow Jones European Technology Index.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:15 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още