fallback

Credit Suisse загуби 120 млн. долара на корейския опционен пазар

Загубата възлиза на 13% от приходите на банката от търговия с ценни книжа за второто тримесечие

12:58 | 16.10.06 г.

Втората по големина швейцарска банка - Credit Suisse Group, е загубила 120 млн. долара през третото тримесечие на деривативния пазар в Южна Корея, съобщи агенция Блумбърг.

Загубата възлиза на 13% от приходите на банката от търговия с ценни книжа за второто тримесечие.

По неофициална информация Credit Suisse е загубила от търговия с облигации, които са свързани с опции върху акции. Доходността на такива инструменти в Южна Корея зависи от представянето на две или повече акции на южнокорейски компании. При условие, че цените на тези акции се колебаят в предварително определени граници, притежателят на такава облигация получава по-висок доход от този, който му предлага самата облигация.

Банката навлезе на опционния пазар в Южна Корея, след като през третото тримесечие на 2005 г. корейският опционен индекс върху акции отбеляза ръст от 71 на сто до 12 трлн. долара, надминавайки по обем щатския пазар за първи път.

През февруари инвестиционната банка CIC, част от базираната в Париж Credit Mutuel, обяви, че е загубила 320 млн. евро от деривативи върху акции. Втората по големина банка в Канада Toronto-Dominion загуби 164 млн. долара от т.нар. структурирани финансови продукти.

В Ню Йорк акциите на Credit Suisse отбелязаха спад от 0,83% до 60 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:06 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още