fallback

Universal и YouTube сключиха споразумение за партньорство

Това е второто подобно споразумение, подписано от YouTube, след сделката, сключена през миналия месец с Warner Music

18:29 | 09.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

Universal Music Group обяви, че е сключила споразумение за разпространение с интернет платформата за видеоклипове YouTube, поставяйки край на спора за авторските права на изпълнителите си, предаде Ройтерс.

Звукозаписната компания, която е част от френската група Vivendi, ще предостави чрез YouTube достъп до няколко хиляди видеоклипа от архивите си и ще позволи употребата на песни от каталога си за вмъкване като фон на клипове, създадени от потребителите.

Това е второто подобно споразумение, подписано от YouTube, след сделката, сключена през миналия месец с Warner Music. Споразуменията се считат за голям успех за интернет разпространителите, тъй като доскоро и Universal, и Warner оказваха сериозен натиск върху сайтове като YouTube и MySpace, обвинявайки ги в нарушаване на авторските права и причиняване на щети за десетки милиони долари. Чрез новите партньорства звукозаписните компании на практика ще наваксат част от пропусканите приходи чрез дял от рекламата в съответните интернет страници.

Акциите на компанията майка на Universal – Vivendi, реагираха на новината днес, като се понижиха в Париж с 0,88% до 28,32 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:27 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още