fallback

Възможно е намаление на корпоративния данък в Германия до 15%

Изказването на Щайнбрюк идва в момент, в който правителството на Германия обяви реформа в данъчното облагане на бизнеса в страната

14:51 | 26.09.06 г.

Финансовият министър на Германия Пеер Щайнбрюк заяви, че е възможно страната да намали корпоративния данък от 25% на 15%, съобщи електронното издание Dow Jones Newswire.
Изказването на Щайнбрюк идва в момент, в който правителството на Германия обяви реформа в данъчното облагане на бизнеса в страната, включващо предприемане на действия за въвеждане на данък „капиталова печалба“.
Ако намалението на корпоративния данък за германските фирми бъде гласувано, общото данъчно бреме на немските компании ще спадне от сегашните 38,7% до 29%. Освен с корпоративен данък, бизнесът в Германия се облага и с местен данък, който варира в различните области, но чиято средна стойност е 13 на сто.
Германия планира да въведе данък „капиталова печалба“ в рамките на 25-30 на сто, но на този етап няма фиксирана дата за това. Първоначално въвеждането на новия данък беше планирано за 2008 година, но финансовият министър Щайнбрюк настоя за нейното отлагане за 2009 година.
Данък „капиталова печалба“ ще замени досегашната практика за облагане на капиталовите печалби според личния доход на инвеститора, при което данъчното бреме достига 42%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:23 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още