fallback

Toshiba подменя 340 хил. лаптоп батерии на Sony

През август Dell и Apple обявиха, че ще извършат подмяна на 6 млн. произведени от Sony батерии за електронни бележници заради риск от прегряване и запалване

10:11 | 19.09.06 г.

Toshiba Corp обяви, че ще извърши подмяна на 340 хиляди батерии за лаптопи, произведени от Sony Corp, съобщи агенция Ройтерс.

Говорителят на Toshiba Кейсуке Охмори заяви, че батериите, които се използват от произведените между месеците март и май на тази година Dynabook и Dynabook Satellite лаптопи, е много вероятно да се окажат неиздръжливи, правейки лаптопите на Toshiba неизползваеми от потребителите.

Кейсуке Охмори отказа да съобщи колко ще струва подмяната на батериите на Sony, но заяви, че печалбата на компанията няма да пострада съществено.

През август Dell Inc и Apple Computer Inc обявиха, че ще извършат подмяна на 6 млн. произведени от Sony батерии за електронни бележници заради риск от прегряване и запалване.

Акциите на Toshiba се обезцениха с 0,8% до 786 йени през сутрешната търговия на Токийската фондова борса, а тези на Sony отбелязаха спад от 0,6% до 4 940 йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:03 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още