fallback

Абрамович иска да обедини двата металургични гиганта Evraz и Severstal

Бизнес партьорът и консултант на собственика на Челси Евгени Швидлер заяви, че Evraz е в процес на преговори с всички металургични компании в Русия.

16:30 | 08.09.06 г.

Руският милиардер и собственик на английския футболен клуб Челси Роман Абрамович възнамерява да създаде най-големия руски металургичен холдинг чрез сливане на Evraz Group, в който Абрамович притежава 40% и други компании за производство на стомана като Severstal, съобщи електронното издание MosNews.

Бизнес партньорът и консултант на собственика на Челси Евгени Швидлер заяви, че Evraz е в процес на преговори с всички металургични компании в Русия.

„Търсихме сектор в икономиката, който да има силен потенциал за растеж чрез осъществяване на сливане“, заяви Швидлер и добави: „Решихме, че това е възможно само в металургичния сектор“.

Според запознати със сектора преговорите с акционерите на металургични холдинги и компании са изключително сложни поради факта, че никой от тях не иска да изгуби мажоритарното си участие в капитала на съответната компания.

Анализатори и наблюдатели на сектора окачествиха консолидацията като добра идея, изчислявайки, че евентуалното сливане на Evraz, Severstal и Metalloinvest ще създаде компания с капитализация в размер на 30 млрд. долара. Това от своя страна ще позволи на новосформираната компания да извършва по-големи покупки на чуждестранни активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:20 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още