fallback

Adobe купи румънска софтуерна компания

Целта на сделката е засилване на присъствието на Adobe в Източна Европа

17:47 | 06.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Adobe Systems Incorporated обяви днес, че придобива румънската софтуерна фирма InterAKT – водещ доставчик на софтуерни решения за развитие на средствата за програмиране на интернет страници, публикуване на материали в интернет средата и електронна търговия. Сумата по сделката не бе уточнена.
 
Новопридобитата фирма ще допринесе за популяризиране на продуктите на Adobe, в това число Macromedia Dreamweaver  и Adobe Flex software, и ще засили присъствието на Adobe в Източна Европа, се казва в съобщението на компанията.
 
“С придобиването на InterAKT ние получаваме не само един страхотен екип от местни специалисти, а също и отлични възможности за разширяване потенциала на Dreamweaver за разработване на приложения и за развитие на Flex инструментариума и структура”, коментира Дигби Хорнър, старши вицепрезидент на групата за инженерингови технологии на Adobe.
 
По думите на Хорнър румънският софтуерен разработчик има всичко необходимо за засилване присъствието на Adobe на източноевропейския пазар.
 
InterAKT е частна фирма, чиято централа се намира в Букурещ. Тя разработва инструментариум, даващ възможност на фирмите бързо да създават надеждни приложения за управление на уеб-съдържанието, Интранет и електронната търговия. Основната й дейност е фокусирана върху разработване на инструментариум за развитие на средствата за програмиране на уеб-страници.
 
Като част от интеграцията на фирмата продуктите на InterAKT ще се предлагат или чрез  Adobe Labs, или ще бъдат интегрирани в новата разширена версия на MX Kollection – най- популярният продукт на InterAKT. Според Adobe MX Kollection съдържа много от последните достижения в областта, които ще позволят на потребителите на Dreamweaver да разработват решения за уеб-страници, портали, блогове, галерии с изображения, електронна търговия, CMS, CRM, сървъри и други уеб-базирани решения, без да се изискват сериозни познания по програмиране.
 
Сегашните клиенти на InterAKT ще продължат да получават помощ чрез онлайн форуми през следващите шест месеца и ще получат отстъпки за новата разширена версия на MX Kollection. От Adobe уверяват, че придобиването няма да има съществен финансов ефект върху фирмата. Очаква се повечето от настоящите служители на InterAKT да продължат да работят за Adobe след интеграцията.
 
Акциите на Adobe към момента губят от стойността си на Nasdaq 0,34 на сто до ниво от 32,56 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:38 | 06.09.06 г.
fallback
Още от Свят виж още