fallback

Липсата на новини „притиска” петрола

13:48 | 06.09.06 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът се търгува вяло около 68.00 долара за барел, но се забелязва слаб натиск върху котировките и, което е по-важно, липсват катализатори, които да подкрепят пазара. В момента ситуацията изглежда доста балансирана, рисковете, свързани с Иран, са относително ясни и липсата на развитие там е достатъчно основание цените да „дрейфуват” надолу. Т.е. до голяма степен рискът е дисконтиран и без допълнителен катализатор няма достатъчно силна подкрепа за петрола.
 
От друга страна, редица анализатори коментират и факта, че в сезона на ураганите, които през предходните години опустошаваха добивните райони около Мексико, такива все още не са се появили като пазарен фактор. През днешната сесия октомврийския контракт на NYMEX е с около 1.0% надолу и се приближава до важни психологически нива, които се следят от доста инвеститори зa формиране на търговски решения. За преминаването им обаче едва ли ще бъде достатъчен само информационният вакуум, който наблюдаваме в момента.
 
Техническа картина
 

Петролът се намира при ключовата краткосрочна подкрепа при 67.80$, където се съсредоточават дъното от месец май и 200МА на дневна база. Индикаторите за момент са близо до екстремни стойности и пробивът ще бъде труден, но дори и тогава под пазара при 65.40$ интервенира възходящия тренд от 47.00$, който ще запазва средносрочната позитивна ориентация. В непосредствен план връщане над 70.80 ще бъде първи признак за неутрализиране на низходящия натиск а над 73.75$ потвърждение.

 

 

*графиката е за e-miny фючърс / NYMEX

 

Подкрепа

 

67.80

 

66.25

 

65.40

 

Съпротива

 

70.80

 

73.75

 

75.35

 

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:04 | 06.09.06 г.
fallback
Още от Свят виж още