fallback

Уорън Бъфет отпуска 1,6 млрд. долара на Фондация Гейтс

Инвеститорът, който следващата седмица ще стане на 76 години, обяви през юни намерението си да дари 85% от богатството си

14:53 | 25.08.06 г.

Уорън Бъфет е отпуснал 1,6 млрд. долара под формата на акции от своята инвестиционна компания Berkshire Hathaway на Фондация Бил и Мелинда Гейтс.
Бъфет е отпуснал на организацията 500 хил. акции от категория B на Berkshire, оценени на 3 208 долара за брой, на базата на курса на затваряне в четвъртък, според Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).
Бъфет, който следващата седмица ще стане на 76 години, обяви през юни намерението си да дари 85% от богатството си, тогава оценено на 44 млрд. долара. Това е безпрецедентен знак на щедрост в САЩ.
Около 70% от богатството на милиардера се очаква да отиде във фондацията на Гейтс, която се бори с намаляване на болестите, бедността и подобряване на образованието.
Бил Гейтс е член на борда на директорите на Berkshire Hathaway -застрахователната и инвестицонна компания, базирана в Омаха, Небраска, която Бъфет управлява от 1965 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:55 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още