fallback

Печалбата на застрахователя Zurich Financial с ръст до 1,96 млрд. долара

Финансовият резултат на компанията надвиши консенсусните очаквания на анализаторите за годишен ръст от 6 на сто до 1,91 млрд. долара

11:48 | 17.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Нетната печалба на швейцарската застрахователна компания Zurich Financial Services Group за първото шестмесечие на годината нараства с 9% на годишна база до 1,96 млрд. долара, в резултат на увеличените премийни приходи и съкращаването на разходи.

Финансовият резултат на компанията надвиши консенсусните очаквания на анализаторите за годишен ръст от 6 на сто до 1,91 млрд. долара.

Комбинираният коефициент на застрахователя, който измерва рентабилността и представлява сумата от разходите за дейността и изплатените обезщетения, отнесена към премийния приход, отчита подобрение до ниво от 94,8% в сравнение с 96,9% година по-рано.

Оперативната печалба на швейцарския застраховател към края на месец юни регистрира повишение от 24% на годишна база до 2,85 млрд. долара. Ръстът е значително по-висок от този при нетната печалба поради наложените санкции в размер на 325 млн. долара на американското подразделение на компанията. Според подписано в края на март споразумение, Zurich American трябва да изплати обезщетения на част от държателите на полици в САЩ заради опити от страна на компанията за изкуствено повишение на цените.

Въпреки положителните резултати книжата на Zurich Financial бележат понижение от 2% до ниво от 282,25 швейцарски франка от началото на днешната търговска сесия. Според анализатори, спадът е породен основно от инцидентни фактори, свързани със закриването на част от звената на компанията.

Според агенция Ройтерс, съотношението между цената на акциите на компанията към момента и прогнозната печалба на акция към края на 2006 година е около 9. За сравнение, двата основни конкурента на дружеството – италианската Generali и немската Allianz, се търгуват на нива съответно 16 и 10 пъти над очакваната годишна печалба. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:22 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още