fallback

Yahoo индексира повече документи от Google

Kоличеството на референтните елементи в Yahoo надвишава 20,8 млрд., като в това число влизат 19,2 млрд. уеб страници и 1,6 млрд. картинки

10:05 | 16.08.06 г.

Най-известният интернет портал Yahoo обяви тази седмица, че с обновената си търсачка индексира повече страници от основния си конкурент Google. Според говорител на Yahoo количеството на референтните елементи надвишава 20,8 млрд., като в това число влизат 19,2 млрд. уеб страници и 1,6 млрд. картинки.

От своя страна, Google разполага с 8,16 млрд. страници и 2,1 млрд. картинки. Така за момента изглежда, че Yahoo излиза далеч напред в надпреварата между търсачките, а MSN очевидно изостава и не иска да обявява своите данни.

Все пак различните търсачки обявяват броя на референциите си по различни критерии и според различни определения за понятието „уеб страница“. Също така не винаги е от значение броят на референциите, а тяхното качество и подреждане при търсене.

Ето защо за интернет потребителите е добре дошло да разполагат с различни търсачки, базирани и търсещи по различни алгоритми, коментират от сайта techno-science.net.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:31 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още