fallback

Повече телефони, отколкото германци

Германия е една от последните страни от Западна Европа, достигаща 100% проникване сред населението

16:19 | 15.08.06 г.

Броят на абонаментите за мобилни телефони за първи път е надминал този на жителите на Германия в началото на август, съобщава националната асоциация на телекомите, технологиите и новите медии Bitkom.
Според организацията броят на номерата към 1 август е 82,8 млн. спрямо 82,4 към края на юни. От Bitkom очакваха това да се случи в края на годината.
Потребителите все по-често си взимат втори или трети номер за мобилния си телефон, а някои си купуват по няколко апарата, възползвайки се от промоциите и пускането на нови модели. Трети използват новите номера изцяло за ползването на интернет от мобилния телефон.
От Bitkom уточняват, че 70% от растежа на пазара в Германия се дължи на телефонни номера с UMTS връзки от трето поколение.
Германия е една от последните страни от Западна Европа, достигаща 100% проникване сред населението, коментират от Gartner.
Най-ниска в този регион е тази във Франция - 80%, а най-висока в Италия - 120%.
Тридесет страни в света вече имат повече абонаменти към мобилни телекоми, отколкото жители, според специализирания кабинет Informa Telecoms and Media. След Италия добре позиционирани по този показател са Великобритания и Швеция.
Informa прогнозира, че 40 страни, сред които Русия, ще имат над 100% проникване до края на годината.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:43 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още