fallback

С 20 на сто скочи оборотът на Cisco за тримесечието, акциите нагоре с 10%

Компанията отчете оборот от 7,98 млрд. долара за три месеца

10:28 | 09.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията за мрежово и телекомуникационно оборудване Cisco Systems обяви покачване на оборота си за четвъртото фискално тримесечие, дължащо се на модернизацията на мрежите на операторите, като лек ръст се наблюдава и в печалбата за периода, съобщи Ройтерс.

Оборотът на Cisco за тримесечието, приключило на 29 юли, се е увеличи с близо 21% и възлиза на 7,98 млрд. долара спрямо 6,6 млрд. долара година по-рано.

Чистата печалба за наблюдавания период е нараснала до 1,544 млрд. долара, или 25 цента на акция, в сравнение с 1,540 млрд. долара (24 цента на брой) за съответното тримесечие на предходната финансова година. През изминалото тримесечие са регистрирани направените от компанията разходи за покупки на ценни книжа за служителите, както и други извънредни разходи. Без да се отчитат те, печалбата възлиза на 30 цента на акция.

Очакванията на анализаторите, които не включваха отбелязаните извънредни разходи, бяха за печалба в размер на 1,79 млрд. долара (28 цента на акция) и оборот, възлизащ на 7,92 млрд. долара.

Президентът и главен изпълнителен директор на групата Джон Чеймбърс определи отчетените резултати като „внушителни“, като заяви, че 20-процентното увеличение в броя на служителите на развиващите се пазари, предимно в Азия, е допринесло в значителна степен за ръста на приходите в световен мащаб.

„Тихоокеанският пазар продължава да дава стабилни резултати“, заяви Чеймбърс.

След обявяването на резултатите акциите на компанията скочиха с близо 10% до 18,93 долара по време на извънборсовата търговия, след като преди затварянето на редовната сесия на Nasdaq бяха отбелязали спад от 0,67% до 17,29 долара за брой.

За настоящото първо фискално тримесечие Cisco очаква продажбите да се увличат с 19-21% спрямо същия период година по-рано, а прогнозираният им ръст за цялата финансова година е между 15 и 20%.

Продажбите за приключилата фискална година възлизат на 28,5 млрд. долара (спрямо 24,8 млрд. преди година), а печалбата се увеличава с 19% до 5,6 млрд. долара, или 89 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:27 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още