fallback

Боно купи дял от капитала на Forbes

Фамилната група се отвори за външни инвеститори заради динамичните промени в медийния бизнес

14:55 | 08.08.06 г.

Боно е много ентусиазиран от новата придобивка. Снимка: Corbis

Elevation Partners - частна медийна група, в която съсобственик е рок звездата от U2 Боно, е купила дял от капитала на фамилната компания Forbes, съобщиха от изданието.

Elevation Partners, чиито активи възлизат на 1,9 млрд. долара, е купила миноритарен дял от Forbes Media LLC на стойност 250 млн. долара. Последната притежава 89-годишното списание Forbes и интернет сайта Forbes.com.

Дейността на Elevation Partners включва консултиране на традиционни медийни компании относно разширяване на медийния бизнес в интернет пространството. Главният изпълнителен директор на Forbes Стив Форбс заяви, че решението за навлизане на чужди за фамилията инвеститори в компанията е резултат от огромните промени, които медийният бизнес претъпява в последните години, една от които е фактът, че нараства значително броят на читателите в интернет.

Според Стив Форбс целта на компанията е увеличаване на приходите, особено от бързо развиващи се пазари.

„Боно е много ентусиазиран от новата придобивка“, заяви Роджър Макнейм, който е партньор на звездата и други четирима души в Elevation Partners.

Боно е една от най-известните знаменитости, които се борят против бедността. Неговата благотворителна дейност обхваща предимно страните от Африка, в които певецът призовава властите да елиминират корупцията, а САЩ и Европа да опростят дълга на африканските държави и да увеличат помощите за борба против вируса ХИВ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:55 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още